Jeugdopleidingen

De duikschool voor NOB, IANTD en DAN opleidingen

Polar Bear Duikschool

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport. Ik geef ook verschillende jeugdopleidingen.

Kinderen in de leeftijd van 8 – 14 jaar kunnen het Scubadoe-jeugdprogramma in het zwembad doorlopen. Hiermee krijgen ze dan ook het Scubadoe adembrevet.

Het Scubadoe-jeugdprogramma begint met een snorkelopleiding. Na hun snorkelbrevet kunnen ze door met het scubadoe adembrevet. Er wordt enkel gedoken in het zwembad en niet in het buiten water. Het adembrevet is een voorbereiding op het 1* Juniorbrevet.

Kinderen in de leeftijd van 12-14 jaar kunnen het 1* Juniorbrevet halen. Dit brevet is inhoudelijk gelijk aan het 1* volwassenen brevet maar er zijn een paar aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de maximale diepte, aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Bij dit brevet worden er dus wel buitenwater duiken gemaakt.

 

Als 1*-juniorduiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een meerderjarige 1*-duiker te kunnen duiken tot een diepte van 10 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid, je blijft te allen tijde binnen de nultijden en je duikt maximaal één keer per dag of zes keer per week. De minimale watertemperatuur op de maximale duikdiepte tijdens de duik bedraagt 14°C.

 

Ingangsniveau

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1*-juniorduiker moet je:

- lid zijn van de NOB;

- minimaal 12 jaar zijn;

- duikmedisch goedgekeurd zijn.

 

Duikervaring

Voordat je het 1*-juniorbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken in het buitenwater hebben gemaakt. De duiken die je in het kader van je opleiding maakt tellen hiervoor mee.

 

Geldigheid

Het 1*-juniorbrevet kent een beperkte geldigheid tot uiterlijk je vijftiende levensjaar. Dat wil zeggen dat je je jeugdbrevet voordat je vijftien wordt moet omzetten in een regulier 1*-duikbrevet. Doe je dat niet, dan vervalt je 1*-juniorbrevet.

 

Vervolgopleiding

De 1*-juniorduiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Junior Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van een inschaling naar het 1*-duikbrevet en het volgen van specialisaties.

 

Interesse? Neem dan gerust contact op.

 

Prijzen op aanvraag.